Skip to content Skip to footer

Oostenrijk

Oostenrijk, ontspanning met alle zintuigen

Kom heerlijk tot rust in de prachtige natuur dat Oostenrijk te bieden heeft. Het mooie Alpengebied, de vele watervallen en beekjes zorgen voor een ultiem rustmoment. Niet alleen door de hoge bergen kom jij tot rust, maar ook door de uitgestrekte Alpenweides vol sappig gras en talloze bloemsoorten.

Prachtige landschappen

Oostenrijk ligt best dicht bij Nederland, maar de natuur ziet er totaal anders uit. Oostenrijk omarmt zich met veel mooi begroeide bergen. Tijdens de klim naar de top, zie je pracht en praal van de groene natuur. Eenmaal aan de top, heb je een adembenemend uitzicht van het landschap.

De Alpen

In Oostenrijk ligt de grootste bergketen van Europa, de Alpen. Deze bergketen heeft een breedte van 100 tot 200 kilometer. Meer dan 82 bergtoppen hebben een hoogte van 4.000 meter of hoger. Driekwart van het land Oostenrijk behoort tot dit berggebied. Natuurlijk ligt de Alpen niet in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Monaco, Slovenië en Zwitserland.

In Mondo Verde bewonder je ook de vele watervallen en beekjes van het Alpengebied. Je komt verder tot rust door het gekletter van zowel de cascades en de riviertjes. Hierdoor vind je er ook vele libellen en vlinders in de zomer.

Oostenrijk, een diversiteit aan flora

Stokroos

Oorspronkelijk komt de Stokroos (Alcea rosea) uit Turkije. In de 16e eeuw exporteerde Turkije deze plant naar Europa. De plant bloeit zowel in een landelijke als een stedelijke omgeving. Hij bestaat in veel verschillende kleurvarianten.

Wanneer je de Stokroos in de lente plant, vormt de plant alleen blad en zal deze pas het volgende jaar bloeien. Als je de Stokroos aan het einde van de zomer (augustus – september) zaait, dan zal de plant het jaar daarop al in bloei staan.

Oostenrijk, een diversiteit aan fauna