Skip to content Skip to footer

Marokko

Marokko, een land met een explosie aan kleuren

In Mondo Verde reis je naar 1 van de 4 koningssteden van Marokko, namelijk Marrakesh. Deze stad heeft een positieve mix van een rijk verleden, het dagelijkse Marokkaanse leven en verborgen pareltjes. In de stegen en straten zie je in eerste instantie niet iets bijzonders, maar achter de gevels vind jij de mooiste plekjes terug.

Blauwe tuin van Marojelle

Achter de coniferen vind je de verborgen parel van Mondo Verde, Marrakesh. In deze stad liggen veel aangelegde tuinen. De Blauwe Tuin van Majorelle staat bekend als één van de mooiste tuinen van deze stad. Deze tuin accentueert zich met een Marokkaanse architectuur, exotische planten en Franse invloeden. Deze invloeden kwamen er dankzij de ontwerpers Jacques Majorelle en later Yves Saint-Laurent.

Aan weerszijden van de paden van de Blauwe Tuin van Majorelle staan er exotische plantenperken en waterpartijen. Tegenwoordig blijft ook water een belangrijk onderdeel in de Blauwe Tuin van Majorelle. Door de aanleg van waterpartijtjes kwam er een vredevol karakterEr schitteren er ook verschillende kanalen en fonteinen door het park. Daarnaast bewonder jij ook een mooie lelievijver.

Als je de Marokkaanse tuin bezoekt, dan vallen vooral de felblauwe muren en gebouwen op. Deze schilderde Mondo Verde in een specifieke kobaltblauwe kleur, die kunstenaar Majorelle vaak gebruikte in zijn schilderijen. Tegenwoordig staat deze kleur bekend als majorelleblauw. Op vloeren en potten vind je gele details en oranje aardewerken terug, waardoor er een harmonisch contrast met de blauwe gevels ontstaat.

Marokko, een diversiteit aan flora

Palmlelie

De Palmlelie (Yucca) komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze wintergroene vaste plant ontwikkelt enorme recht opgaande bloeiwijzen. Een groep bloemen met hun stengeldelen noemen ze een bloeiwijze. De bloeiperiode van de palmlelie valt tussen eind juni en juli.

Het blad van deze plant voelt hard aan en ziet er puntig uit. De lengte van een blad bedraagt ongeveer 50 tot 70 centimeter. De bloeistengels bereiken een hoogte tussen de 140 en 160 centimeter.

Ontdek de andere wereldtuinen, zoals