Skip to content Skip to footer

Australië

Australië, een land met veel contrasten

In Australië groeiden de rode monolieten uit tot toeristische trekpleisters midden in de woestijn. Ayers Rock, door de Aboriginals respectvol als “Heilige Berg” genoemd, en Big Marbels vormden samen de inspiratiebron van de Australische tuin van Mondo Verde. Wil jij ook de Bennettwallaby’s bezoeken in dit landschap?

Natuur

Australië heeft 6 staten en 2 territoria met elk hun eigen schoonheid en karakter. Het land staat bekend om de verschillende klimaten, seizoenen en verscheidenheid aan landschappen. Ook de levendige kuststeden, de uitgestrekte rode woestijnen en meer dan 10.000 stranden geven Australië zijn karakter.

Wildlife

Niet alleen heeft Australië bijzondere vogelsoorten, maar in het algemeen voorziet Australië een diversiteit aan speciale diersoorten. Denk hierbij maar eens aan de buideldieren. In de zogenaamde Scrublands leven onder meer kangoeroes. De kleinere Wallaby’s, zoals te zien in Mondo Verde, vinden hier ook hun oorsprong.

Doordat het continent Australië al heel lang geïsoleerd en rondom water ligt hebben flora en fauna nooit de kans gehad om de sprong naar het vaste land te maker. Hierdoor hebben deze flora en fauna zich alleen verder ontwikkeld op dit continent.

The Land Down Under

“The Land Down Under” betekent letterlijk en figuurlijk de andere kant van de wereld. Van de wisselende seizoenen tot op welke kant je op de weg rijdt, maar ook de bijzondere wildlife van bijvoorbeeld vogels die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Australië herbergt ongeveer 800 vogelsoorten, van grote tot talloze kleinere soorten.

Groot Barrièrerif

Door de verscheidenheid aan landschappen heeft Australië voor iedereen wat te bieden. Zo heeft Australië diepe ravijnen, bijzondere rotsformatie, een regenwoud, langgerekte stranden en koraalriffen. Ook het grootste koraalrif ter wereld huisvest zich bij Australië. Het Groot Barrièrerif heeft een breedte van 2.000 kilometer. Hier leven dan natuurlijk ook enorme variatie aan vissoorten! Door de vervuiling in het zeewater en de jarenlange toeristische belasting, dreigt het bestaan van dit rif uit te sterven. Vele vissoorten dreigen het onderspit te delven. Daarom heeft het Unesco Groot Barrièrerif in 1981 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Cultuur

Ook op vlak van kunst en cultuur heeft Australië veel te bieden. Je bewondert er nog steeds kunst van de eerste bewoners van dit land, de Aboriginals. Dit volk typeert zichzelf als een typisch nomadenvolk en geven zeer weinig om het versieren van hun onderkomen. Toch nam kunst een belangrijke plaats in deze cultuur. Hun inspiratiebron: de Droomtijd. In Mondo Verde bewonder je verschillende schilderijen geïnspireerd de op de kunstvorm van de Aboriginals.

Australië, een diversiteit aan flora

Cactussen

De excentrieke cactussoorten van Mondo Verde bewonder je in de periode van mei tot oktober. In de winter moet Mondo Verde deze planten in een beschermde omgeving plaatsen.

Australië, een diversiteit aan fauna