Skip to content Skip to footer

Engeland

Engeland, groen en een aangenaam karakter

Je hebt geen reis met de trein, het vliegtuig of met de boot nodig om naar Engeland te reizen. In Mondo Verde bewonder jij de magische en prachtige tuinen die Engeland te bieden heeft. Engeland heeft een groen en aangenaam karakter. De idyllische glooiende heuvels en het groene landschap zorgen voor de ultieme rust. Van het noorden tot het zuiden vind je een schitterend landschap. Een prachtige ontdekkingsreis gegarandeerd!

Twee soorten tuinen

De florale focus in Mondo Verde ligt met name op de bijzondere bomen en typische zomerbloeiers. De Engelse stijl heeft twee gezichten. Enigszins de statige formele tuinen en anderzijds de wilde stijl van de typische Engelse tuin. De wilde stijl kenmerkt zich ook nog met een typische cottage. In Engeland heeft Mondo Verde ook karakteristieke waterpartijen aangelegd. Hier genieten bezoekers van stenen bruggetjes, om zo naar verschillende delen van de wereldtuin te gaan.

Hofjes

De formele tuinen van Engeland delen zich op in 7 verschillende hofjes. Allereerst bezoek je de Venushof, genoemd naar de Godin van de liefde. Hier voeren de kleuren wit, zachtgeel, peach en grijs de boventoon. Rozen, sierheesters, talrijke bloemen en hagen vormen de zachte vrouwelijke kant. Daarnaast bewonder je in het Apollohof de ideale mannelijke schoonheid. De snoeivormen zien er hoekiger en mannelijker uit dan in de Venushof. De echte blikvanger, het waterwerk! De kleuren van heesters, vaste planten en grassen ogen voornamelijk paars en donkerblauw met een geel accent.

Engeland, een diversiteit aan flora

Chinese vernisboom

De Chinese vernisboom (Koelreuteria paniculata) komt van oorsprong uit Oost-Azië. Deze boom noemen ze ook wel de Gele zeepboom, Lampionboom, Koelruit en Blazenboom. De boomsoort valt onder de zeepboomfamilie. Hij groeit ongeveer tot een hoogte van 7 meter. Mensen vonden echter ook exemplaren van 17 meter! De Chinese vernisboom kenmerkt zich door een ronde, open kroon en bladeren met een diep gekartelde bladrand. De jonge bladeren ogen roodgroen en kleuren later groen. In de herfst heeft het blad een gele tint. De Chinese vernisboom bloeit van augustus tot september met gele bloemen. Deze staan in een lange pluim met een grootte van 20 tot 40 centimeter.

Beuk

In het algemeen komt de Beuk (Fagus sylvatica) voor in Europa en westelijk Azië. Tegenwoordig verspreidt de Beuk zich in alle gematigde klimaatzones ter wereld. Deze plant komt uit de napjesdragersfamilie. Hij groeit tot een hoogte van 46 meter. Wat hoog! Beuken planten ze vaak in lanen. Met hun lange takken vormen ze dan een soort overkapping over de weg.

In Mondo Verde bewonder je zeer oude beuken. Wel over de 100 jaar! Ze laten hun takken als armen over het water en wandelpaden hangen. Dit zorgt voor een schitterend gezicht waarbij je je waant in een spannend oerbos.

Dankzij een gladde, grijze en vrij dunne stam heeft deze boom moeilijkheden met plotse blootstelling aan zonlicht. De schors kan namelijk gemakkelijk in brand vliegen. Het blad ziet er veer-nervig en licht gegolfd en glanzend uit. Bij beukenbossen valt het op dat er weinig planten onder groeien.  Door het dichte bladerdak bereikt maar zeer weinig zonlicht de bodem.

De Beuk heeft zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom, wat eenhuizig betekent. Aan de Beuk groeien ook beukennootjes. Een beukennootje omsluit zichzelf met een napje, gevormd uit vruchtbladen en schutbladen. In elk napje zitten twee nootjes. De rijpe beukennootjes vallen in vier delen op de grond waarbij het napje opent.

Rudbeckia

De Rudbeckia (Rudbeckia sullivantii goldsturm) komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De plant staat bekend om de geel met zwarte bloem. De plant bloeit van augustus tot en met oktober. De plant voelt zich in de volle zon op zijn plaats, maar hij bloeit ook in de halfschaduw. In de winter blijft het blad vaak groen aan de plant hangen. Aan de voet van de plant zitten altijd nieuwe bladeren voor een nieuw groei- en bloeiseizoen.

Taxus

De Taxus staat gekend als een inheemse plantensoort van Europa, het Atlasgebergte. (Noord-Afrika), Klein-Azië, Iran, Noord-Amerika, de Celebes-eilanden en Indonesië. Een taxus groeit traag als een boom of struik, maar leeft zeer lang. De hoogte van een Taxus varieert van 1 tot 40 meter. Uiteindelijk bereiken de stammen een doorsnede van maar liefst 4 meter! Elke kegel bevat enkel zaad.

Ontdek ook de andere wereldtuinen, zoals