Skip to content Skip to footer

Hudson Bay Wolf

Te zien: Foliesbos

Wetenschappelijke naam: Canis lupus hudsonicus

IUCN-status: Niet Bedreigd

Habitat

De naam zegt het al, Hudson Bay Wolf, hij leeft in het wild in de gebieden rondom de Hudsonbaai (Noordoost‑Canada). Hij komt daar vooral voor in de toendra.

Dieet

In het wild eet de Hudson Bay Wolf kleine knaagdieren, vogels en andere zoogdieren. Soms eet hij ook vissen, karkassen en hoefdieren

Doordat ze meestal in een grote groep op jacht gaan (hangt natuurlijk af van de grootte van de roedel), kunnen ze ook jagen op grotere prooien zoals hoefdieren. 

Natuurlijk gedrag

Deze sociale dieren leven in roedels. Zowel een mannetje (alfa) als een vrouwtje (luna) leiden de groep. Een groep bestaat meestal uit een familie waarin hiërarchie heerst. De grootte van de roedel hangt af van het voedselaanbod.

Om de onderlinge band in een groep te versterken, huilen ze vaak in koor. Dit komt dan het groepsgevoel ten goede. Daarnaast huilen Hudson Bay Wolven in koor om in contact te blijven met groepsgenoten. Andere wolven horen dit gehuil op een afstand tot 8 kilometer. Natuurlijk ligt dit aan de weeromstandigheden en eventuele obstakels. Ook huilen ze in koor om te laten weten tot waar hun territorium reikt.

Neem ook een kijkje bij de andere prachtige dieren in het Foliesbos